Peter, Silva heeft vandaag uitstekend laten zien waarom hij niets te zoeken heeft bij Ajax. Waardeloze voorzetten, knullig balverlies, geen actie, ontzettend statisch, slecht in de dekking.

Anita was zowaar nog dramatischer. Die jongen weet kant nog wal van hoe hij een spits moet dekken die naar binnen knijpt. Bij elke voorzet van links was hij zijn man kwijt (die zwom in vrijheid).

En dan Vertonghen.. Stijf als een hark, trekt om de haverklap zijn been terug (goeie manier om geblesseerd te raken), ook slecht in de dekking, liep veel te vaak uit positie, zwakke omschakeling.

Oleguer is gewoon te traag en kan voor geen meter opbouwen. Hij is te vaak de bal(en zijn man) kwijt en loop dus erg vaak aan de verkeerde kant, of lucht te dekken. Bovendien, als de tegenstander snel kaatst, is hij al snel geklopt.

Alleen Van der Wiel en Alderweireld hebben het dit weekend naar behoren gedaan. Wielaert was nog het grootste drama van allemaal en Sno moet een stadionverbod krijgen (ok geen verdediger, maar dat wou ik toch even gezegd hebben).

Ik verwacht dus veel van Van Der Wiel, Alderweireld en Atouba en hoop met heel mijn hart dat we Diego Lugano weten te strikken. En wat mij betreft, als je Vertonghen dan als linksback beschouwd (dat kan er nog mee door), dan mogen er nog 3 verdedigers bij komen.

Er loopt TE VEEL middelmaat bij Ajax, en als ik sommige Ajacieden hoor praten dan is het haast alsof we er aan gewend zijn geraakt.

Reageren op dit bericht