Frenkie de Jong

Ajax verliest dure punten in titelstrijd

Ajax heeft zondagmiddag in de titelstrijd dure punten verloren. De ploeg van Erik ten Hag wist niet te winnen van zijn oud-werkgever FC Utrecht. In de Domstad eindigde de wedstrijd zoals het begon: 0-0. Door het puntenverlies heeft Ajax nu zeven punten achterstand op koploper PSV dat zelf zaterdagavond met 0-2 won van FC Twente.

Op het dramatische veld in de Galgenwaard wisten beide ploegen in de eerste helft maar weinig kansen te creëren. De keepers werden amper getest en ook het veldspel was erg matig. Utrecht was het eerste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij, maar het was Ajax dat op voorsprong leek te komen via Huntelaar. Zijn doelpunt werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Verder wist doelman Jensen redding te brengen op schoten van Ziyech en Neres.

In de tweede helft werden de kwaliteiten van Onana vaker op de proef gesteld door onder meer schoten van Labyad en Klaiber, waarop de doelman redding wist te brengen. Aan de andere kant werd Ajax ook gevaarlijker, maar schoten van Schöne en Van de Beek gingen over het doel heen. In de laatste tien minuten voerde Ajax de druk verder op en dit leidde tot een ouderwetse scrimmage waarbij Huntelaar en Kluivert de bal er niet in kregen. Een minuut voor tijd werd een zwabberbal  van Schöne ternauwernood gekeerd door Jensen waarmee de eindstand op 0-0 bleef steken.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Huntelaar en Kluivert

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.