Ajax verliest in extremis van FC Twente

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 december 2016 18:44 – Bron: Ajaxinside.nl

1462734546

Ajax heeft zondagmiddag dure punten verloren in strijd om de landstitel. De Amsterdammers waren in Enschede niet opgewassen tegen FC Twente. De Tukkers wonnen de wedstrijd met 1-0 dankzij een benutte penalty van Mateusz Klich in de blessuretijd van de wedstrijd. Nick Viergever kreeg twee keer geel en mist daarom het volgende duel. Door de nederlaag is het gat met Feyenoord opgelopen naar drie punten. Bovendien nadert PSV ook op drie punten. Op 18 december komen de Eindhovenaren op bezoek in de Amsterdam ArenA.

Ajax en Twente maakten er in de eerste helft geen groot spektakel van. De thuisploeg liet de bal aan Ajax, maar de Amsterdammers wisten maar weinig kansen te creëren. Het bleef vooral bij afstandsschoten van onder meer Sánchez en Ziyech, maar doelman Marsman werd nooit serieus getest. De grootste kans voor Ajax werd door Younes gecreëerd. Hij speelde zichzelf tussen twee man door, trok naar binnen, maar had zijn vizier niet op scherp in de afronding. Aan de andere kant was FC Twente af en toe dreigend via Seys en Ünal, maar ook Onana kreeg weinig werk te verrichten.

In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij, maar wederom wist de ploeg van Peter Bosz niet tot volledig uitgespeelde kansen te komen. De dreiging kwam vooral uit afstandsschoten en vrije trappen van onder meer Dolberg, Schöne en Ziyech. Marsman liet zich daardoor echter niet verschalken en hield zijn doel schoon. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een bloedeloos 0-0 gelijkspel, tot de blessuretijd aanbrak. Viergever maakte hands in het strafschopgebied, kreeg zijn tweede gele kaart en een penalty tegen. Klich legde aan vanaf elf meter en schoot FC Twente naar de overwinning.

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Ziyech, Schöne, Klaassen; El Ghazi, Dolberg (75′ Cassierra), Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.