quote: Suavimani
[…]

Ik ben blij dat je van toon bent veranderd, op deze manier is het veel fijner discussiëren met elkaar

Deze wedstrijd heeft me over de streep getrokken om 2 columns te gaan schrijven over wat ik denk dat er mis is met Ajax, welke morgen zullen gaan verschijnen. Het zijn zaken die ik al tijden lang zie gebeuren en die mijns inziens de redenen vormen voor het feit dat Ajax geen progressie maakt, en dat gaat nog veel verder dan de zaken die jij terecht opnoemt.

Ajax maakt geen progressie nee, dat is duidelijk. Ik ben benieuwd wat er morgen voor columns verschijnen, ik zal ze in ieder geval lezen.

Maar in mijn ogen ontstaat een groot deel van het probleem door het ander type spits wat we nu hebben.

Pantelic gaf De Jong vorig seizoen veel ruimte om mee te doen aan de aanval, wat vaak een succes was. Hij trok bijvoorbeeld weg uit de spits om ruimte te creëren.

El Hamdaoui is een ander type speler, hij gaat meer zelf voor de actie, hij is minder van de nuttige loopacties. Hij heeft andere kwaliteiten dan Pantelic, maar het nadeel is dat De Jong hierdoor minder goed functioneert.

Ook moet Alderweireld gewoon in het hard van de defensie staan, wat tevens mijn antwoord is op de stelling van deze week. We hadden vorig seizoen de minste tegengoals van alle clubs uit de eredivisie, waarom heeft Jol dan toch zijn verdediging gewijzigd?

Eigenlijk zou er een groot deel zijn opgelost als:

– El Hamdaoui zijn acties en zijn spel zoals hij dat nu speelt afwisselt met (loop)acties zoals Pantelic, waardoor het middenveld meer kan aanvallen. Hierdoor kun je De Jong gerust opstellen, die gaat dan weer spelen zoals de tweede seizoenshelft van afgelopen jaar.

– De verdediging van vorig jaar gebruiken dus:
Van Der Wiel – Alderweireld – Vertonghen – Anita
Ze zijn niet voor niets de minst gepasseerde verdeding van vorig seizoen. Ook is Alderweireld opbouwend een betere verdediger met zijn geweldige lange bal, die hij ook tegen Auxerre een paar keer liet zien. Ooijer kan dit nooit nadoen.

– Suarez moet zijn mentaliteit veranderen, wat de commentator tijdens de wedstrijd ook zei. Suarez moet niet constant zeuren, maar juist positief spelen en proberen lol te hebben in het voetbal. En ook op intuïtie spelen.
 
[Bewerkt door AFC4ever op 03-11-2010 om 23:48]

Reageren op dit bericht