Ajax verliest oefenduel na strafschoppen

Ajax heeft haar eerste wedstrijd van 2019 niet weten te winnen. De Amsterdammers zijn op trainingskamp in Florida en namen het op tegen het Braziliaanse Flamengo. Na de officiële speeltijd stond er een stand van 2-2 op het scorebord en viel de beslissing door direct strafschoppen te nemen. Dankzij missers van Joël Veltman, die zijn rentree maakte na een zware knieblessure, en van debutant Lisandro Magallán won Flamengo de wedstrijd.

De ploeg van Erik ten Hag begon goed aan de wedstrijd. Na een goede aanval en een teruggetrokken voorzet van Vaclav Cerny opende Klaas Jan Huntelaar na een kwartier spelen de score. Niet veel later viel echter de gelijkmaker van de voet van Uribe. Ajax schroefde het tempo vervolgens op en wist na een huize tiki-taka aanval de voorsprong te grijpen dankzij een doelpunt van Zakaria Labyad. Vlak voor rust viel echter de beslissende 2-2 wederom dankzij een goal van Uribe.

Ajax kreeg nog voldoende kansen op 3-2, maar de winnende treffer bleef uit waarna door de strafschoppenserie een winnaar werd bepaald. Zaterdag speelt Ajax nog een oefenwedstrijd. Dan is Sao Paulo, voormalig club van David Neres, de tegenstander.

Opstelling Ajax:
Lamprou, Kristensen, Schuurs (46. Veltman), Magallán, Sinkgraven (76. Bakker), Eiting (88. Jensen), Gravenberch (61. De Wit), Labyad, Neres (61. Ekkelenkamp), Huntelaar (46. Traoré), Cerny (76. Lang)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.