Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 september 2012 14:26 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag duur puntenverlies geleden. Tegen ADO Den Haag speelde de ploeg van Frank de Boer met 1-1 gelijk, waarmee het de concurrentie kans geeft om in en/of uit te lopen op Ajax. Tom Beugelsdijk kopte de thuisploeg voor rust op voorsprong, maar Ryan Babel redde uiteindelijk een punt voor de Amsterdammers.

In de eerste helft werd Ajax op alle fronten afgetroefd. ADO Den Haag was feller in de duels en toonde de wil om te winnen. Ajax speelde chaotisch, was niet scherp en creëerde heel weinig kansen. Den Haag kwam dan ook terecht op voorsprong. Beugelsdijk liep bij een corner makkelijk weg bij Niklas Moisander en kon vrij inkoppen. Via Jens Toornstra raakte de thuisploeg ook nog de lat.

In de tweede helft draaide het spelbeeld echter om. Met Derk Boerrigter in de ploeg voor Lasse Schöne kwam er meer dreiging en Ajax won veel vaker de onderlinge duels. Het was Boerrigter die al vroeg in de tweede helft een eerste kans kreeg, maar schoot daarbij nog slap in. Ook Babel loste een schot op goal, maar doelman Zwinkels haalde alles eruit. Na ruim een uur spelen wist Ajax dan toch de verdiende gelijkmaker te maken via diezelfde Babel.

In het laatste kwartier gingen de Amsterdammers vol voor de overwinning. Boerrigter kreeg de grootste mogelijkheid op de 1-2, maar stuitte wederom om de keeper. Ook een vrije trap van invaller Miralem Sulejmani werd door Zwinkels uit de kruising geplukt en daarmee bleef het bij 1-1.

Opstelling Ajax:
Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Serero (20. Poulsen), Schöne (46. Boerrigter), Eriksen; Lukoki (78. Sulejmani), De Jong en Babel.  

Reageren op dit bericht