Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 november 2009 18:31 – Bron: Ajaxinside.nl

Het is Ajax niet gelukt om het zes-punten duel tegen FC Twente te winnen. De Tukkers waren in de eigen Grolsch Veste met 1-0 te sterk voor de ploeg van Martin Jol. Bryan Ruíz maakte de enige treffer van de wedstrijd. Door de overwinning heeft FC Twente nu een voorsprong van zes punten op de Amsterdammers en staan nog altijd aan kop in de Eredivisie. Bij Ajax raakte Marko Pantelic al vroeg geblesseerd aan zijn hamstrings. De ernst van zijn blessure is nog niet duidelijk.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en veel kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd. Luis Suárez was de eerste die gevaarlijk werd, toen de Uruguayaan oud-Ajacied Dwight Tiendalli simpel uitkapte, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Suárez kreeg even later nog een grote kans, maar deze poging belandde in het zijnet. FC Twente kreeg halverwege de eerste helft meer grip op de wedstrijd, maar echte grote kansen kreeg de ploeg niet.

Waar het de eerste helft niet spectaculair was, begon FC Twente goed aan het tweede bedrijf. Direct na rust kreeg de ploeg van Steve McLaren een vrije trap. Theo Janssen legde de bal op het hoofd van Ruíz die de score opende. Ajax kon geen vuist maken en kreeg geen grote kansen. FC Twente was de betere ploeg, maar ook de Tukkers konden de score niet verdubbelen waardoor het tot aan het einde van de wedstrijd spannend bleef. De thuisploeg wist een kort slotoffensief van Ajax tegen te houden en pakten daarmee drie belangrijke punten.  

ik zag wel degelijk strijd.. en iedere speler kan een mindere wedstrijd hebben, jammer dat het dan in een topper moet!

Het seizoen is nog niet verloren jongens, al zal het lastig worden.

Vond Sulejmani anders positief ingesteld, hij durfde tenminste weer! De afronding kan inderdaad vaak wel wat beter..

Kritiek is goed, maar heb dan wel onderbouwde kritiek!
 
[Bewerkt door Rutte op 08-11-2009 om 19:30]

Slechte wedstrijd van Ajaxkant. Jammer dat ze het niveau van de afgelopen weken bij lange na niet gehaald hebben. En dat tegen een uitermate zwak Twente. Nadat De Zeeuw uitviel wist ik dat het sowieso gespeeld zou zijn en werd Ajax ook nog maar zelden gevaarlijk. Eerste 20 minuten waren goed maar daarna werd er ingezakt. Balcirculatie was bij vlagen veel te laag en ook de druk op de verdediging van Twente vond ik matig want daar moet je ze toch aanpakken. Daarintegen vond ik Twente nou ook niet bijzonder en haalden ze hun magere vorm van de afgelopen weken. Dat is dan wel erg jammer want we hadden hier vandaag gewoon moeten en kunnen winnen als je het voetbal van de laatste maand bekijkt.

vind het gezeur over Vink een beetje te overtrokken. Hij floot geen hele slechte wedstrijd maja het is wel jammerlijk om te constateren dat hij door 1 foute beslissing de wedstrijd beslist. Want hij geeft die vrije trap na een schouderduw die ellke wedstrijd 150 keer gegeven worden. Absoluut dus geen vrije trap en de bal word dan heel slecht verwerkt door onze verdediging waardoor er gescoord word dus idd ook eigen schuld maja die vrije trap had niet gegeven mogen worden….verder ook onbegrijpelijk dat hij Brama voor die karatetrap geen rood geeft. Op die trap zou van Gaal nog jaloers zijn geweest en was totaal niet op de bal maar puur op de man gericht.

deze wedstrijd verdiende geen winnaar en een 0-0 of 1-1 was terecht geweest maja soms is voetbal onrechtvaardig.

Reageren op dit bericht