Ajax vernedert Cambuur in Johan Cruijff ArenA

Ajax heeft zaterdagavond een dikke zege geboekt op SC Cambuur. De ploeg van Erik ten Hag was met liefst 9-0 te sterk voor de promovendus. 

Ajax was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester in de Johan Cruijff ArenA. Na een solo en combinatie met Berghuis opende Timber de score voor Ajax. Uit een ingestudeerde corner was het Berghuis die de voorsprong verdubbelde. Mazraoui maakte met enig geluk de 3-0 waarna Neres met een halve omhaal de ruststand bepaalde.

De tweede helft ging Ajax enigszins gezapig van start, maar werden er wel degelijk kansen gecreëerd. Berghuis kon van dichtbij intikken maar schoot hoog over. Na een uur spelen was de 5-0 wel aan Tadic besteed. Ten Hag voerde veel wissels door en bracht onder meer Daramy die binnen twee minuten al trefzeker was door de bal in de verre hoek te schieten. In de 67e minuut maakte Haller er zelfs 7-0 van.

En daar bleef het niet bij. Danilo viel in voor Haller en tikte een kwartier voor tijd de 8-0 binnen op aangeven van landgenoot Neres. Diezelfde Neres rondde een heerlijke combinatie over de linkerflank af waarbij Daramy een hoofdrol speelde waarmee de eindstand op 9-0 werd bepaald. 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.