Ajax verslaat FC Twente in ArenA

Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 30 september 2012 00:02 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft in de Amsterdam ArenA FC Twente verslagen. De thuisploeg deed dat met een minimale marge van 1-0. Beide ploegen maakten van het de topper een schaakspel. De Tukkers groeven zich in en kwamen voor een punt, terwijl de Ajacied probeerden de hechte defensie van Twente te slechten, wat moeilijk lukte. Uiteindelijk scoorde Christian Eriksen het winnende doelpunt.

Direct na de aftrap werd al duidelijk dat Twente naar Amsterdam was gekomen om niet te verliezen. De ploeg van trainer Steve McClaren trok zich diep terug op de eigen helft en hoopte via de counter gevaarlijk te kunnen worden. De Amsterdammers wilden daarentegen de volle winst grijpen om zo het gat op de koploper van zes naar drie te verkleinen.

Tot veel kansen kwam het niet. Een voorzet op Ryan Babel die net te kort kwam en een slimme korte corner van Christian Eriksen kon niet afgewerkt worden door Niklas Moisander. Ook een afstanddschot van Toby Alderweireld trof geen doel. FC Twente was via een kopbal van Nacer Chadli dichtbij, maar de aanvaller kopte de bal recht in de handen van Ajax-keeper Kenneth Vermeer.

In de tweede helft voerde Ajax de druk op en werd het dreigender, maar ook tot echt grote kansen leed dit niet, totdat Ryan Babel de bal klaarlegde voor Christian Eriksen. De Deen speelde tot dan toe een matige wedstrijd maar het schot van de middenvelder was perfect geplaatst, buiten het bereik van Twente doelman Mihaylov: 1-0.

Na de openingsgoal kwam de thuisploeg nog tot enkele kansen, onder andere een scrimmage voor het doel die ternauwernood verdedigt, werd door de gasten uit Enschede. In de slotfase kroop Twente uit de schulp, maar tot echt grote kansen leidde dat niet.

Dankzij de overwinning is het gat verkleint tot drie punten en heeft Twente zijn eerste puntverlies van dit seizoen geïncasseerd.  

Ik wil niet als een zeikerd overkomen, maar er kruipen wel veel fouten in de redactionele teksten: “maar ook tot echt grote kansen leed dit niet”. “Leed” is de verleden tijd van “lijden” en natuurlijk moet hier de verleden tijd van “leiden” staan. Oftewel “tot echt grote kansen leidde dit niet”.
“een scrimmage voor het doel die ternauwernood verdedigt, werd door de gasten uit Enschede”, heeft een komma waar die niet hoort en de voltooide vorm van “verdedigen” is “verdedigd”. De “d” en de “t” stellen veel mensen klaarblijkelijk steeds weer voor onoverkomelijke problemen. Dat wordt even later weer bewezen met:”Dankzij de overwinning is het gat verkleint..”, waar natuurlijk “verkleind” moest staan.
Sorry, misschien toch een zeikerd, maar dat moet dan maar.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.