Ajax verslaat Heerenveen in oefenduel

Ajax heeft woensdag een besloten oefenduel gewonnen van sc Heerenveen. Nu vele spelers zijn uitgewaaid over de hele wereld voor interlands, werden spelers als David Neres, Vaclav Cerny en Kostas Lamprou aangevuld door spelers van Jong Ajax en spelers van de selectie van O19 en dat bleek een succes. Heerenveen werd met 3-2 verslagen op sportpark De Toekomst.

Sam Lammers zette Heerenveen wel op voorsprong door een strafschop al vroeg in de wedstrijd te benutten. Ajax kwam nog voor rust langszij dankzij een intikker van Sebastian Pasquali. In de tweede helft bracht Danilo Pereira op aangeven van Cerny de Amsterdammers op voorsprong en een kwartier later gooide Brian Brobbey de wedstrijd in het slot door de 3-1 te maken. Mihajlovic bepaalde namens Heerenveen de eindstand op 3-2 door opnieuw een penalty te benutten.

Opstelling Ajax:
Lamprou; Orejuela, Pasquali, Kemper, Ylätupa; Ter Heide (27. Aberkane), Pereira, Taylor; Neres (60. Thethani), Brobbey, Cerny (60. Hansen).

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.