Ajax heeft maandagmiddag gewonnen van PEC Zwolle in een besloten oefenduel dat vooral was bedoeld om reservespelers speelminuten te geven. De Amsterdammers waren uiteindelijk met 4-1 te sterk. De Amsterdammers traden onder meer aan met Bruno Varela, Joël Veltman en Zakaria Labyad. Laatstgenoemde maakte maar liefst drie doelpunten.

Al vroeg in de wedstrijd opende Dani de Wit de score op aangeven van Noa Lang. Labyad verdubbelde daarna de score op aangeven van de sterk spelende Lassina Traoré. Daarna kreeg Lang twee keer een grote kans op de derde treffer, maar hij liet deze onbenut. Labyad wist daarna met een afstandsschot wel de 3-0 te maken. Varela moest een paar keer reddend optreden, maar moest wel een kopgoal van Sepp van den Berg incasseren uit een corner. Niet veel later schoot Cerny op de paal waarna Labyad in de rebound de ein0stand op 4-1 bepaalde.

Opstelling Ajax:
Varela; Veltman, Schuurs, Botman (74. Bakboord), Sinkgraven; De Wit, Labyad, Ekkelenkamp (74. Gravenberch); Cerny, Traoré (74. Jensen) en Lang (74. Danilo)