Ajax verslaat PSV in ‘Wedstrijd van het jaar’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 20 maart 2016 19:05 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag een belangrijke slag geslagen in de strijd om het landskampioenschap. Op bezoek bij PSV boekte de ploeg van trainer Frank de Boer een knappe 0-2 overwinning en daarmee passeert het de Eindhovenaren op de ranglijst. Al na een minuut voetbal kopte Arek Milik de 0-1 binnen, waarna invaller Anwar El Ghazi in de slotfase met de 0-2 de zege veiligstelde voor Ajax. Met nog 6 wedstrijden te gaan heeft de nieuwe koploper twee punten voorsprong op PSV.

1457276500

De wedstrijd was nog maar net onderweg toen Riechedly Bazoer de bal doortikte aan Joël Veltman, die koos voor een vroege voorzet. De pass van de rechtsback ging perfect richting de tweede paal, waar Arek Milik hard raak kopte: 0-1. Een droomstart voor Ajax in een wedstrijd die door velen werd betiteld als de ‘Wedstrijd van het jaar’. De ploeg van Frank de Boer oogde ook in de minuten na de vroege openingsgoal erg scherp.

Maar hoe verder de eerste helft vorderde, hoe meer PSV het heft in handen kreeg. De ploeg van Philip Cocu werd gevaarlijk via onder meer Davy Pröpper, Luuk de Jong en Jürgen Locadia. Ajax liet lange tijd niets van zich horen, tot vlak voor rust. Tot twee maal toe kreeg Milik de kans om zijn tweede van de middag te maken, maar liet de Pool na om de voorsprong uit te breiden.

Na rust wist Ajax wat vaker de bal in het bezit te houden en had het PSV beter onder controle. De uitstekend spelende Nemanja Gudelj was een paar minuten na rust dichtbij de 0-2 na een mooie actie en een fraai schot, dat nét naast ging. Plots lag toch de 1-1 binnen, toen Narsingh aan de aandacht was ontsnapt. Maar de rechtsbuiten bleek buitenspel te hebben gestaan en dus ging het Eindhovense feest niet door.

Langzaam maar zeker vloeiden de krachten weg bij PSV, dat doordeweeks een zware wedstrijd had gehad in de Champions League tegen Atlético Madrid. Frank de Boer had dat door en bracht El Ghazi en Fischer in voor de moegestreden Younes en Schöne. Al snel wierp de wissel zijn vruchten af, toen Milik de bal doortikte aan El Ghazi, die vervolgens koelbloedig afrondde: 0-2. Het bleek de beslissende goal, waarna het verzet van PSV definitief gebroken was.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Gudelj, Bazoer, Klaassen; Schöne (73. El Ghazi), Milik (80. Van Rhijn), Younes (73. Fischer).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.