Ajax verslikt zich in Roda JC

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 13 augustus 2016 21:46 – Bron: Ajaxinside.nl

1469623920

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is Ajax direct tegen puntverlies aangelopen. In een wedstrijd waarin Ajax heer en meester was, kon de overwinning niet uit het vuur gesleept worden. In de 90e minuut kwam Roda JC door een onterechte vrije trap alsnog op gelijke hoogte. Op basis van het wedstrijdbeeld was dit onverdiend, maar uiteindelijk hebben de Amsterdammers het aan zichzelf te danken dat het bij 2-1 niet verder uitliep. De ploeg van Bosz moet nu de wonden likken, want dinsdag wacht de confrontatie met FK Rostov.

De eerste helft stond in het teken van het grote veldoverwicht van Ajax. Met 82% balbezit werd Roda constant onder druk gezet. In de 8e minuut zette Dolberg de Amsterdammers op voorsprong. Een steekpass van Riedewald belandde bij Klaassen die op zijn beurt de bal voortrok. Dolberg hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen. Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong. De eerste keer dat de Limburgers voor Cillessen opdoken was het direct raak. Dijks hefte de buitenspelval op en Auassar hoefde de bal alleen maar licht te toucheren. Kort voor rust was het vervolgens opnieuw Dolberg die een voorsprong op het bord wist te zetten. Een voorzet van Sinkgraven werd behendig binnen getikt door de jonge aanvalsleider.

Ook in het tweede bedrijf was het Ajax dat de scepter zwaaide. Het vele balbezit zorgde ervoor dat de hoofdstedelingen constant op de helft van Roda waren te vinden. Toch was het oppassen voor een onverwachte uitbrak van de ploeg uit Kerkrade. Een paar keer kwamen ze gevaarlijk door en mocht Ajax de handen dichtknijpen. Toch vielen er genoeg kansen te noteren en het was dan ook verwonderlijk dat de 3-1 niet gemaakt werd. Een 2-1 leek dan ook het hoogst haalbare en deze stand leek uit het vuur te worden gesleept. Een onterechte vrije trap leidde echter alsnog de gelijkmaker in. Tom van Hyfte kopte de bal van dichtbij langs Cillessen en zorgde hiermee voor een kater in Amsterdam. In blessuretijd pakte Ananou nog een rode kaart, maar de tijd was te kort om de drie punten in eigen huis te houden.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.