Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 01 oktober 2009 23:06 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft in Brussel gelijkgespeeld. De Amsterdammers hadden een licht overwicht en leken met 1-0 te gaan winnen. Een laat doelpunt van de Belgen gooide echter roet in het eten, waardoor Ajax nu achter de feiten aanloopt. Met twee punten tegen vier van Anderlecht en drie voor Dinamo Zagreb, dat met 3-0 won van FC Timisoara.

Na een vlotte opening van de Belgen kwam Ajax beter in het spel. Na een ruim kwartier had Ajax een strafschop moeten krijgen, na hands van Olivier Deschacht. Luis Suárez kreeg voor rust twee goede kansen, maar faalde. Eerder draaide de aanvoerder van Ajax een schot richting de verre hoek, maar daar stond nog een Belgische verdediger. Ook de afstandsschoten van Demy de Zeeuw stichtte gevaar, maar Silvio Proto hield de nul.

Na rust bracht Jol de aanjager van zondag, Rommedahl, binnen de lijnen. De Deen beloonde de gekregen minuten door 0-1 te maken. Na een charge van Demy de Zeeuw op oud-Ajacied Jelle van Damme ging de Belg door het lint en ontving, na een forse duw, rood. Ondanks het mannetje meer kwam Anderlecht terug. Na een omhaal van Romelu Lukaku , die de goed keepende Stekelenburg pareerde, kon Jonathan Legear binnentikken.  

Voetballend gaat het allemaal goed. De defensie staat, de keeper is in vorm, het middenveld heerst. Alleen kan Ajax kansen niet afmaken. Je had voor rust al met 2-0 voor moeten staan. Dat je geen pingel (danwel twee) krijgt is klote, maar een wedstrijd win je niet door een scheidsrechter, Ajax sowieso niet. Verliezen wel, helaas. Mja.

Er word geknokt, je ziet een team van 9 en een voorhoede van 3. Kennedy valt duidelijk buiten de boot, sterker nog. Die staat nog op de wal terwijl wij al mijlen verder zijn. Rommedahl verdiend echt een basisplek in deze speelstijl. Tegen Groningen vlamde hij ook al en zondag ook.

Ajax had echt verdient om te winnen tegen die laf voetballende Belgen. Spelen ze thuis, gaan ze nog met 10 man voor de pot hangen. Voor de rest heeft Ajax echt een goeie pot gespeeld, achterin staat het, op het middenveld heersen De Zeeuw en Enoh alleen missen we voorin wat creativiteit. Want we hebben gisteren gezien dat we voorin veel te afhankelijk zijn van Suarez. Als hij een keer de scherpte mist, zie je dat we eigenlijk heel moeilijk tot scoren komen. Dat moet echt beter!

Ik vond Pantelic trouwens best aardig spelen. Hij was ongelukkig in zijn eigen acties maar was wel de hele tijd aanspeelbaar en heel erg nuttig in de kaats en voor het doorkoppen van ballen. Hij moet wat meer tijd krijgen en dan komt het vanzelf!

Mag ik trouwens opmerken Martijn dat Ajax al na 3 minuten een penalty had moeten krijgen voor die handsbal en niet na een kwartier! Weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt maar het was toch echt na 3 minuten al!

Ik heb echt steeds meer vertrouwen in Jol. Het elftal oogt stabiel, geeft erg weinig weg en vecht voor elke meter. Dat heb ik wel eens anders gezien!

Reageren op dit bericht