Ajax verspeelt de titel op de laatste speeldag

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 08 mei 2016 16:35 – Bron: Ajaxinside.nl

1462734546

Op bezoek bij De Graafschap is Ajax niet verder gekomen dan 1-1. Omdat PSV zijn wedstrijd in Zwolle met 1-3 won, kronen de Eindhovenaren zich opnieuw tot kampioen van Nederland. Ajax had de titel voor het grijpen. Als er gewonnen werd op De Vijverberg waren de Amsterdammers zo goed als zeker van het kampioenschap. Ondanks de gelijke stand in punten was het doelsaldo van Ajax vele malen beter dan dat van PSV. Doelpunt aan Ajax zijde werd gemaakt door Younes.

De Graafschap toonde in de eerste tien minuten aan niet bang te zijn voor Ajax. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Uit een corner had Vermeij de bal voor het inschieten, maar hij mikte naast de verkeerde kant voor de paal. Hierna kroop Ajax uit zijn schulp en dit leverde direct de openingstreffer op. Nadat een goal van Younes eerst onterecht werd afgekeurd, was het dertig seconden later wel raak. Opnieuw was het Younes die met een bekeken balletje in de verre hoek Jurjus verschalkte. In het vervolg van de eerste helft hadden zowel Milik als Cerny nog grote kansen om de score te verdubbelen. Beide aanvallers konden de bal echter niet in het doel krijgen.

Aan het begin van de tweede helft ging Ajax direct opzoek naar de 2-0. Al snel kregen de hoofdstedelingen de deksel op de neus toen Smeets helemaal vrij de 1-1 mocht binnenschieten. Toch stond er nog genoeg tijd op de klok om iets te forceren. Veltman werd uit een corner nog gevaarlijk, maar Jurjus leek vandaag niet te passeren. Met Fischer en El Ghazi probeerde Frank de Boer zijn voorhoede van frisse impulsen te voorzien, beiden wisten echter niet te imponeren. Van der Hoorn werd wederom als stormram ingezet, maar de hitte speelde ook hem parten. Ajax deed wat het kon, maar De Graafschap stond achterin goed opgesteld. De gelijkmaker zou uitblijven en zo verspeelt Ajax op de laatste speeldag het kampioenschap.

Opstelling Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks (57. Riedewald); Serero, Klaassen, Gudelj; Cerny (72.Fischer), Milik (66. El Ghazi) en Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.