Davy Klaassen

Ajax verspeelt laatste kans op kampioenschap tegen PSV

Ajax lijkt definitief te moeten afhaken in de race naar de titel. Na de overwinning van Feyenoord op Vitesse was de opdracht voor de Amsterdammers duidelijk. Alleen bij een overwinning op PSV mochten de Amsterdammers nog hoop houden op de titel. Helaas liep het anders. In een gelijkwaardig duel bleek een fraaie vrije trap van Locadia voldoende voor de overwinning. Het gat met koploper Feyenoord groeit daardoor naar vier punten en Ajax zal moeten hopen op een wonder.

De intenties van beide teams waren vanaf minuut één meteen duidelijk. Zowel Ajax als PSV gingen voor de winst en zochten veelvuldig de aanval. Ajax moest, na de overwinning van Feyenoord eerder op de dag, winnen om in de titelrace te blijven en voor PSV was het de laatste kans om het seizoen nog enigszins te redden. Het resultaat was een boeiende openingsfase waarbij het spel snel op en neer ging.

Beide ploegen deelden in het eerste half uur de nodige speldenprikjes uit, maar tot grote kansen kwamen Ajax en PSV niet. De openingstreffer van PSV kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Locadia nam na 25 minuten spelen plaats achter een vrije trap en krulde de bal vervolgens achter de kansloze Onana. Op slag van rust kreeg Ajax de volgende tegenslag te verwerken. Traoré liep al vroeg een liesblessure op en moest zich uiteindelijk laten vervangen door Kluivert.

Peter Bosz besloot om in de rust al actie te ondernemen en haalde Younes naar de kant. Zijn vervanger David Neres moest het verschil gaan maken en liet zich meteen zien. Kort na rust werd de kleine Braziliaan vrijgespeeld door Davy Klaassen, maar wist uiteindelijk geen vrije medespeler te vinden. Niet veel later schoot hij, nadat hij de ver uitgekomen Zoet had omspeeld, net naast het lege doel.

Ajax bleef in de tweede helft op zoek gaan naar de gelijkmaker. De Amsterdammers zochten nadrukkelijk de aanval, maar tot grote uitgespeelde kansen kwam het zelden. PSV zakte juist wat verder in en loerde op de counter. Het leverde een interessant schouwspel op, dat vooral leuk was voor de objectieve voetbalkijker. Het spel golfde op en neer en het was wachten op de gelijkmaker of de 2-0.

Het was uiteindelijk een klein wonder dat er niet meer gescoord werd. In een chaotische en vooral slordige eindfase kon Ajax er niet meer doorheen komen en liet PSV nog twee enorme kansen liggen. Gescoord werd er dus niet meer en dat betekent dat Feyenoord een gat van vier punten heeft geslagen. Daarmee lijkt de titelstrijd definitief beslist en zal Ajax zich moeten gaan richten op de tweede plek en de Europa League.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink