Frenkie de Jong

Ajax verspeelt onnodig punten in Den Haag

Ajax heeft zondagmiddag onnodig en dure punten verspeelt bij ADO Den Haag in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Joël Veltman opende voor rust nog wel de score voor Ajax, maar Bjørn Johnsen maakte twintig minuten voor tijd de gelijkmaker.

Ajax was in de eerste helft heer en meester. Het creëerde veel kansen. Zo kwamen onder meer meer Huntelaar en Younes alleen voor de keeper, maar wist doelman Zwinkels redding te brengen. Verder zag hij doelpogingen van onder meer Kluivert en Ziyech naast en over het doel belanden. Toch wist Ajax op voorsprong te komen uit een standaardsituatie. Een vrije trap van Ziyech werd in de verre hoek raak gekopt door aanvoerder Joël Veltman. Onder aanvoering van Frenkie de Jong was Ajax daarna nog regelmatig dreigend, maar een tweede doelpunt bleef uit.

Na rust kreeg ADO Den Haag meer grip op het spel van Ajax en dat leidde tot een paar kansjes voor spits Johnsen, maar Onana bracht daarop redding. Falkenburg wist met een knap schot de lat te raken en Frenkie de Jong deed aan de andere kant hetzelfde. Zo golfde het spel op en neer, bij vlagen in hoog tempo van counter na counter. Intussen was oud-Ajacied Ricardo Kishna in de ploeg gekomen bij de thuisclub, maar de wedstrijd eindigde voor hem teleurstellend met opnieuw een knieblessure. Hij maakte het duel niet af.

In de slotfase ging Ajax op zoek naar de winnende treffer met onder meer Schöne en Dolberg als invallers voor De Jong en Dijks. Huntelaar kreeg een paar minuten voor tijd de ideale gelegenheid om de 1-2 tegen de touwen te schieten, maar hij stuitte wederom op de goed keepende Zwinkels. In blessuretijd was Ajax nogmaals dichtbij de winnende treffer met een enorme scrimmage voor het doel van ADO, maar het lukte Huntelaar, Neres en Younes niet om de bal tegen de touwen te schieten. Ook De Ligt zag nog een goede kopbal worden gekeerd door de keeper. Daardoor bleef het bij 1-1.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman (C), De Ligt, Viergever, Dijks (85′ Dolberg); F. de Jong (75′ Schöne), Van de Beek, Ziyech; Kluivert (67′ Neres), Huntelaar en Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.