Ajax verspeelt punten tegen FC Utrecht

Ajax heeft donderdagavond niet weten te winnen van FC Utrecht. De ploeg van Erik ten Hag speelde in Amsterdam met 1-1 gelijk tegen de Domstedelingen. Simon Gustafson maakte in de eerste helft de openingstreffer uit een penalty. In de tweede helft redde Edson Alvarez een punt voor Ajax. Door het gelijkspel is Ajax afhankelijk van puntenverlies van PSV om komend weekend al kampioen te kunnen worden tegen AZ.

Ajax was in de eerste helft de betere ploeg en creëerde de meeste kansen, maar het was FC Utrecht dat op voorsprong kwam. Na een overtreding van Tagliafico in het strafschopgebied, mocht Gustafson vanaf elf meter aanleggen. De Zweed schoot beheerst raak: 0-1. Niet veel later zag Kerk de 0-2 worden afgekeurd wegens buitenspel. Ajax kreeg daarna goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Onder meer David Neres en Sebastien Haller kregen grote kansen, maar wisten deze niet te benutten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Ajax maakte het spel en FC Utrecht leunde achterover. Enkel via een vrije trap van Maher werd Utrecht een keer gevaarlijk. Bij Ajax kwam Klaassen na 56 minuten spelen binnen de lijnen en hij leek al direct de 1-1 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd op randje buitenspel. Alvarez raakte daarna de lat maar mocht twintig minuten voor tijd alsnog juichen toen de Mexicaan een voorzet van Tadic binnenliep: 1-1. Ajax ging op zoek naar de winnende treffer, maar was niet in staat om de Utrechtse defensie nogmaals te slechten.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Rensch (80′ Mazraoui), J. Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Kudus (56′ Klaassen), Gravenberch; Neres (56′ Antony), Haller (80′ Brobbey), Tadic.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.