Ajax verwelkomt nieuwe hoofdscout

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 04 januari 2016 11:45 – Bron: RTV Noord

Ajax lijkt in Henk Veldmate de opvolger gevonden te hebben voor Hans van der Zee. De scout, die Luis Suárez naar Nederland haalde, komt per 1 februari over van FC Groningen. Voorzitter van FC Groningen, Hans Nijland, bevestigt de berichtgeving van De Telegraaf maandagochtend tegenover RTV Noord. “Het is een enorm verlies voor de club. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij eerder zou vertrekken als je kijkt naar zijn vakkundigheid,” laat Nijland in een reactie weten.

Veldmate laat FC Groningen na 33 jaar achter zich: “Ik kijk daar met heel veel plezier op terug, de club heeft me veel vertrouwen gegeven en altijd gesteund in alles wat ik deed. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe baan. Zonder FC Groningen tekort te willen doen, kan ik zeggen dat ik nu de kans krijg een rol te spelen in de absolute Nederlandse voetbaltop. En die kans grijp ik met beide handen aan. Ik ga hier bij Ajax leiding geven aan de scouts, maar ik wil zelf ook ‘met mijn poten in de modder blijven staan’, oftewel ik zal zelf ook veel tijd in scouting blijven steken.”

Marc Overmars is zeer verheugd met het aantrekken van Veldmate. “Henk Veldmate heeft een hele goede naam in de voetbalwereld. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken. Zijn komst betekent een kwaliteitsimpuls voor onze scouting en die is nodig. Henk heeft een goed netwerk, nationaal en internationaal. Ik denk dat hij voor ons bijvoorbeeld ook veel kan gaan betekenen in Zuid Amerika. Hij brengt ruim 16 jaar ervaring mee. Henk is gewoon absoluut een vakman en wij zijn blij dat hij naar Ajax komt.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.