Ajax verzuimt te winnen van Molde FK

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 01 oktober 2015 22:59 – Bron: Ajaxinside

Ajax is er niet in geslaagd de eerste driepunter in de poulefase van de Europa League te noteren. De Amsterdammers domineerden in Noorwegen tegen Molde FK, maar wisten de vele kansen niet om te zetten in goals. Voor rust werd zodoende al de eindstand bereikt: 1-1. Al na 7 minuten lag de bal in het doel van Jasper Cillessen. Na onoplettend verdedigen kon Hestad vrij binnentikken bij de tweede paal: 1-0. Na een dik kwartier zorgde Viktor Fischer voor de gelijkmaker: 1-1.

1386794861

Aanvankelijk leek Ajax uitstekend uit de startblokken te komen in het Aker Stadion. Fischer was tot twee keer toe gevaarlijk met doelpogingen. Maar snel daarna ging het toch weer mis, net als twee weken terug tegen Celtic. Riedewald leverde de bal in met een foute inspeelpass, waarna Molde er snel uit was. Een voorzet van rechts werd vervolgens door niemand weggewerkt, waarna Hestad de 1-0 kon binnenwerken.

En dus moest er weer, net als tegen Celtic, een achterstand weggewerkt gaan worden. Gelukkig pakte Ajax die opdracht goed op en wist het al snel terug te komen in de wedstrijd. Eerst raakte Bazoer met een mooi afstandsschot de paal en even later wist Viktor Fischer met een van richting veranderd schot wel voor de 1-1 te zorgen. In de fase daarna was Ajax heer en meester en stapelden de kansen zich op. Het lukte echter maar niet om de kansen af te maken.

In de tweede helft was het lange tijd hetzelfde verhaal. Ajax speelde prima positiespel en kreeg ook kansen via met name Viktor Fischer en ook Arek Milik. Maar de 1-2 viel niet en de krachten vloeiden langzaamaan weg. Molde bleef loeren op zijn kansjes en kreeg op basis van inzet ook nog wat mogelijkheden. Zo schoot invaller Toivio een vrije trap tegen de paal. In de slotfase drong Ajax aan en was het via Davy Klaassen in de blessuretijd nog dichtbij de winnende treffer. Toch bleef het 1-1 in Noorwegen.

Door het 2-2 gelijkspel in Schotland bij Celtic – Fenerbahce staat Ajax nu 3e in Groep A. Molde leidt met 4 punten, Ajax en Celtic hebben 2 punten en Fenerbahce 1 punt. Volgende wedstrijd: 22 oktober, Fenerbahce – Ajax.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (88. Serero), Gudelj, Klaassen; El Ghazi, Milik (80. Younes), Fischer.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.