Ajax lijdt door late goal van Batshuayi eerste nederlaag van het seizoen

Na twee overwinning in de Champions League is Ajax er niet in geslaagd om opnieuw punten te pakken. Thuis tegen Chelsea ging het lange tijd gelijk op. Een goal in de eerste helft van Promes werd door de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Overtuigend was het niet, maar de arbitrage was onverbiddelijk. De late treffer van invaller Batshuayi was wel geldig en gaf Ajax geen tijd meer om de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen.

Ten Hag koos voor het duel tegen Chelsea voor de welbekende Champions League variant. Dat betekent dat Martínez en Álvarez samen met Van de Beek het middenveld vormden. Hierdoor schoof Promes door naar de linksbuiten positie en begon Tadic, ten koste van Huntelaar, in de punt van de aanval. Ook Tagliafico, die tegen RKC geschorst was, kon weer op een basisplaats rekenen.

De terugkeer van de Argentijn stond symbool voor het spel van Ajax in de openingsfase. Met Tagliafico voorop zette de Amsterdammers hoog druk en jaagde het Chelsea af op eigen helft. Hierdoor konden de Londenaren de bal moeilijk in de ploeg houden en wist Ajax het initiatief te grijpen, maar deed dat zonder echt gevaarlijk te worden. Alleen Veltman nam het doel van Kepa een keer onder vuur, maar zag zijn poging naast gaan.

Het eerste schot op doel kwam van de voet van Mount. De voormalig Vitesse speler kwam naar binnen zocht de korte hoek, maar vond Onana op zijn weg. Ook de eerste gele kaart ging naar de bezoekers. Die ging opmerkelijk genoeg alleen niet naar iemand op het veld, maar naar Jody Morris. De assistent van Frank Lampard kreeg de kaart voor aanmerkingen op de arbitrage.

Diezelfde arbitrage moest na ruim 35 minuten opnieuw een lastige keuze maken. Promes zette Ajax na een aangeraakt schot van Ziyech op 1-0, maar deed dat op de rand van buitenspel. De VAR besloot het moment nog eens terug te kijken en oordeelde dat Promes net over het randje stond. De beelden bevestigden dit, maar overtuigend was het video-bewijs allerminst.

In de tweede helft stond Ajax tegenover een ander Chelsea. De ploeg uit Londen stond een stuk hoger dan voor de rust om zo eerder druk te kunnen zetten. Chelsea trok zo het spel wat meer naar zich toe, maar zag ook Ajax profiteren van de ruimtes die voorin ontstonden. Hoewel dit niet direct grote kansen opleverde, kreeg Ajax wel een hoekschop die vervolgens door Álvarez op de paal gekopt werd.

De kansen voor Chelsea bleven uit en dus greep Lampard in. Pulisic en Batshuayi werden gebracht en laatstgenoemde kreeg al snel de kans om zijn naam op het scorebord te zetten. Een gekraakt schot viel in de zestien voor zijn voeten, maar ramde de bal vervolgens wild over de goal van Onana.

Bij de tweede grote kans voor de Belg was het wel raak. Met nog vijf minuten op de klok schoot de invaller knap raak via de onderkant van de lat. Hij deed dat op aangeven van die andere invaller, Pulisic. In de hoop nog wat te forceren bracht Ten Hag direct Huntelaar en Siem de Jong in het veld, maar Chelsea speelde het duel geroutineerd uit.

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink