Ajax Vrouwen delen de punten met ADO Den Haag

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 12 september 2015 08:53 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond gelijk gespeeld tegen de vrouwen van ADO Den Haag. Verschillende mooie kansen ten spijt. Op de toekomst bleef het 0-0.

De ploeg van Ed Engelkes speelde met regelmaat een zeer sterke wedstrijd. Ajax bouwde aanvallen goed en nauwkeurig op, maar de afwerking was slordig. Richting het einde van de eerste helft nam de kracht en het initiatief van Ajax af, waardoor ADO Den Haag meer zelfvertrouwen kreeg. De gasten werden sterker en kregen een enkele kans.

De Ajax Vrouwen begonnen sterk aan de tweede helft wat resulteerde in veel balbezit en een grote kans voor Mandy Versteegt. Haar schot miste echter net het doel. Bij het verstrijken van de tijd wist ADO dat de kans op een winst steeds kleiner werd, waardoor de ploeg de ruimtes klein probeerde te houden. Ajax had hierdoor zichtbaar moeite om door de Haagse verdediging heen te dringen. De thuisploeg bleef tot het einde toe zoeken naar mooie kansen, maar faalde telkens in de afwerking. Zelfs invalster Kelly Zeeman, dit seizoen al goed voor twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd, kon het verschil niet maken.

Op vrijdag 25 september staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt Ajax een uitwedstrijd tegen de vrouwen van Telstar.

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Linden, Koster, Van Dongen, Hogewoning, Kaagman, Van Lunteren, Middag (Zeeman), Pieëte (Bakker), De Ridder, Van den Bighelaar (Versteegt).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.