Ajax Vrouwen eenvoudig langs Telstar

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 26 september 2015 09:51 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond eenvoudig gewonnen van Telstar. In Velsen-Zuid won de ploeg van Ed Engelkes met 0-5. Tessel Middag, Chantal de Ridder, Inessa Kaagman (2x) en Eshly Bakker waren trefzeker.

Al in de eerste helft kreeg Ajax vrij spel met vele kansen als gevolg. De vrouwen verzuimden echter wederom in de afwerking waardoor er met rust slechts twee doelpunten waren gescoord. Na acht pogingen was het in de 26e minuut dan eindelijk raak. Na een mooie voorzet van Marlous Pieëte kon Middag vrij inschieten: 0-1. Vijf minuten voor rust zette De Ridder de 0-2 op het scorebord.
Na rust was Ajax beduidend minder. Hoewel Telstar geen moment gevaarlijk werd, scoorde Ajax pas weer een kwartier voor tijd. Kaagman zette de 0-3, en vier minuten later ook de 0-4, op het scorebord. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zette Bakker de eindstand op 0-5.

Volgende week staat de topper tegen landskampioen FC Twente op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op de Toekomst en begint om 19:30 uur.

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Most, Koster, Hoogendijk (25. Van Dongen), Hogewoning (46. Delleman), Kaagman, Van Lunteren, Middag, Versteegt (60. Bakker), De Ridder, Pieëte.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.