Ajax Vrouwen gelijk tegen landskampioen

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 03 oktober 2015 09:16 – Bron: Ajaxinside.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond 1-1 gespeeld tegen landskampioen FC Twente. De thuisploeg kwam vijf minuten voor tijd op voorsprong dankzij een benutte penalty van Desiree van Lunteren. Vier minuten later maakte Twente in de laatste minuut gelijk.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd maar moest binnen vijf minuten al van keeper wisselen. Laura Du Ry werd met een blessure naar de kant gehaald en vervangen door Eli Sarasola. Ook na de wissel was Ajax de bovenliggende partij. De ploeg kreeg meerdere kansen, maar de ballen gingen steeds naast of belanden in de handen van ex-Ajacied Marieke Ubachs. De grootste kans van de avond kwam via Eshly Bakker. Van afstand schoot zij de bal snoeihard op doel, maar haar inzet ketste via onderkant lat weer terug het veld in.

In de tweede helft kreeg Ajax zichtbaar meer moeite met de tegenstander. FC Twente werd, net als aan het einde van de eerste helft, dominanter en gevaarlijker. De gasten hadden mooie kansen maar stuitten steeds op doelvrouwe Sarasola of de paal. Vijf minuten voor tijd kreeg Ajax een penalty mee na een overtreding op Bakker. Van Lunteren deed wat ze moest doen en schoot de bal resoluut binnen: 1-0. Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten want vier minuten later, in de allerlaatste minuut van de wedstrijd, wist FC Twente de gelijkmaker alsnog op het scorebord te zetten: 1-1.

Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen koploper PSV. Bij winst kan Ajax die positie overnemen.

Opstelling Ajax: Du Ry (3. Sarasola), Van der Linden, Koster, Van Dongen, Hogewoning, Kaagman (80. Zeeman), Middag, Van Lunteren, De Ridder, Bakker, Pieëte (80. Versteegt).

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.