Ajax Vrouwen hervatten competitie met zege

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 31 oktober 2015 09:18 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de competitie hervat met een zege. In het Kyocera stadion werd het 1-2 voor de ploeg van Ed Engelkes. Chantal de Ridder en Inessa Kaagman tekenden voor de doelpunten.

Na een competitiestop van twee weken in verband met een interlandperiode hervatte Ajax gisteren de competitie met een uitwedstrijd tegen de vrouwen van ADO Den Haag. Na een stroeve openingsfase lukte het Ajax om het spel te maken. Engelkes was tevreden met het spel van zijn ploeg maar dat resulteerde niet in een doelpunt in de eerste helft.

Vlak na rust kwam Ajax verdiend op voorsprong dankzij een doelpunt van De Ridder: 0-1. Een kwartier later was het de beurt aan Kaagman die vanuit een vrije trap de bal schitterend in de goal schoot: 0-2. Engelkes: “Wereldgoal. Als dit een doelpunt bij de mannen was geweest, ging het de hele wereld over.” In de slotfase van de wedstrijd werd het nog spannend doordat de ploeg onnodig in de problemen kwam. Debutante Paulina Quaye kreeg na een Haagse inzet de bal niet onder controle waardoor Pia Rijsdijk de 1-2 op het scorebord kon zetten. “Na de 1-2 werd het nog spannend en dat was niet nodig. We moeten in zo’n laatste fase nog wat volwassener worden. Bij 1-2 moet je het zakelijk uitspelen”, aldus Engelkes.

De Ajax Vrouwen hebben dankzij deze overwinning een grotere voorsprong geboekt op de nummers twee PSV en FC Twente. Laatstgenoemde ploegen stonden vrijdagavond tegenover elkaar in een rechtstreeks duel. FC Twente won in eigen huis met 3-2 en heeft daardoor 16 punten uit zeven wedstrijden. PSV heeft evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld. Ajax staat aan kop met 20 punten uit acht wedstrijden.

Zaterdag 7 november spelen de Ajax Vrouwen een thuiswedstrijd tegen Telstar. De wedstrijd begint om 17:00 uur en wordt gespeeld op de Toekomst. De toegang is gratis.

Opstelling Ajax: Quaye, Van der Most, Koster, Van Dongen, Hogewoning, Middag, Van Lunteren (80. Van den Bighelaar), Kaagman (87. Zeeman), Versteegt, Bakker, De Ridder.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.