Ajax Vrouwen in slotfase langs PEC

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 05 september 2015 08:48 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. In het IJsseldelta stadion in Zwolle werd het 0-1 voor de ploeg van Ed Engelkes. Invalster Kelly Zeeman bezorgde vijf minuten voor tijd de winst.

De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd waardoor Ajax de ruimte kreeg om het spel te maken. Het resultaat: kans na kans. In de eerste helft kreeg Ajax een penalty mee nadat een speelster van PEC een inzet van Daphne Koster met de hand uit het doel sloeg. Inessa Kaagman verzuimde echter om de ploeg vervolgens op voorsprong te zetten.

Ondanks dat de ploeg met een vrouw meer speelde lukte het Ajax niet om de bal in het Zwolse doel te krijgen. In de tweede helft moesten Eshly Bakker, Merel van Dongen en Zeeman voor een frisse wind zorgen. Dit bleek een goede zet want vijf minuten voor tijd kreeg Ajax via Zeeman waar het al die tijd al naar op zoek was geweest: de 0-1.

Volgende week vrijdag spelen de Ajax Vrouwen weer een thuiswedstrijd. Om 19:30 uur zijn de vrouwen van ADO Den Haag op de Toekomst de tegenstander. De toegang is gratis.

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Linden, Koster, Hoogendijk (Van Dongen), Hogewoning, Kaagman (Zeeman), Van Lunteren, Middag, Pieëte, De Ridder (Bakker), Van den Bighelaar  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.