Ajax Vrouwen koploper na zege op PSV

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 10 oktober 2015 10:12 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen zijn sinds vrijdagavond koploper in de Eredivisie Vrouwen. In een rechtstreeks duel met koploper PSV nam de ploeg van Ed Engelkes de drie punten mee naar huis, en daarmee ook de koppositie. Eshly Bakker, Kelly Zeeman en Desiree van Lunteren bezorgden Ajax een 1-3 overwinning.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en maakte het spel. Dat lukte mede door de thuisploeg dat aanvankelijk achterover leunde en Ajax alle ruimte gaf. Na een half uur spelen kreeg Ajax de eerste echte kans van de wedstrijd via Bakker maar haar inzet was niet strak genoeg. Op slag van rust was het wederom Bakker met een goede kans maar ook nu belandde haar inzet niet in het doel.

In de tweede helft kwam Ajax even onder druk te staan maar dat belette de ploeg niet om in de 58e minuut op een 0-1 voorsprong te komen. Na een mooie aanval over links schoot Bakker in de rebound binnen. PSV reageerde hier direct op door feller te gaan spelen. Ajax had even moeite met dit veranderde spel en leed plots onnodig balverlies. Na een kleine tien minuten spelen leek de Amsterdamse ploeg de rust weer gevonden te hebben en begon het weer met aanvallen. Na gemiste kansen van Chantal de Ridder en Mandy Versteegt was het Zeeman die in de 78e minuut via een schitterende boogbal de 0-2 op het scorebord zette. Twee minuten later schoot ook Van Lunteren raak; 0-3. Vlak voor tijd deed PSV nog wel iets terug door de 1-3 binnen te schieten maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer.

Engelkes was na afloop tevreden over het spel: “We hebben het goed gedaan. Ik zag in de eerste helft dat ze de afspraken goed uitvoerden in het veld. Aan het einde van de eerste helft ging het wat minder, maar we waren wel de bovenliggende partij. Het enige dat je ze verwijten kon, was dat er weinig kansen werden gecreëerd. Dat lukte in de tweede helft wel.”

Opstelling Ajax: Sarasola; Koster, Van Dongen, Van der Linden, Hogewoning (46. Zeeman (83. Van der Most*); Kaagman, Van Lunteren, Middag; De Ridder, Bakker, Pieëte (Versteegt).

* In de 83e minuut verving Liza van der Most invalster Zeeman die wegens een blessure het veld moest verlaten.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.