De Ajax Vrouwen zijn voor het tweede seizoen op rij landskampioen geworden! De ploeg van Benno Nihom versloeg maandagavond FC Twente met 1-2 en prolongeerde daarmee het kampioenschap. Ellen Jansen opende nog wel de score voor de Tukkers, maar dankzij doelpunten van Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren gingen de drie punten en de schaal mee naar Amsterdam.

Nihom is trots op zijn ploeg. “We begonnen met twee punten achterstand aan de play-offs en wisten dat we het tegen FC Twente moesten doen. We hebben ze twee keer verslagen, dan ben je de terechte kampioen. Ook wij hebben onze dalen gehad tijdens dit seizoen. Heel veel mensen zeiden: ze hebben de beste selectie, maar ze kunnen het niet. Nu hebben we zeven wedstrijden achter elkaar niet verloren en zijn we weer kampioen. Ik ben zo trots op ze.”

Opstelling Ajax: Kop; Van Der Most, Van Dongen, Van Der Gragt, Philtjens (74′ Van der Linden), Oudemast (62′ Reichardt), Van Lunteren, Zeeman, Kaagman, Van Den Bighelaar, Bakker (79′ Verhoeve).