Ajax Vrouwen prolongeren landstitel

De Ajax Vrouwen zijn voor het tweede seizoen op rij landskampioen geworden! De ploeg van Benno Nihom versloeg maandagavond FC Twente met 1-2 en prolongeerde daarmee het kampioenschap. Ellen Jansen opende nog wel de score voor de Tukkers, maar dankzij doelpunten van Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren gingen de drie punten en de schaal mee naar Amsterdam.

Nihom is trots op zijn ploeg. “We begonnen met twee punten achterstand aan de play-offs en wisten dat we het tegen FC Twente moesten doen. We hebben ze twee keer verslagen, dan ben je de terechte kampioen. Ook wij hebben onze dalen gehad tijdens dit seizoen. Heel veel mensen zeiden: ze hebben de beste selectie, maar ze kunnen het niet. Nu hebben we zeven wedstrijden achter elkaar niet verloren en zijn we weer kampioen. Ik ben zo trots op ze.”

Opstelling Ajax: Kop; Van Der Most, Van Dongen, Van Der Gragt, Philtjens (74′ Van der Linden), Oudemast (62′ Reichardt), Van Lunteren, Zeeman, Kaagman, Van Den Bighelaar, Bakker (79′ Verhoeve).

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.