Ajax Vrouwen winnen eenvoudig in Heerenveen

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 05 december 2015 08:36 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond eenvoudig gewonnen van sc Heerenveen. In Friesland werd het 0-4 voor de ploeg van Ed Engelkes. Eshly Bakker (2x), Desiree van Lunteren en Inessa Kaagman tekenden voor de doelpunten.

Op een zeer drassig veld had Ajax het de eerste minuten moeilijk met het spel van Heerenveen. De thuisploeg hield het veld klein en daar moest de Amsterdamse ploeg zichtbaar aan wennen. Halverwege de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij en hing een doelpunt in de lucht. Het duurde echter tot de 41ste minuut voordat de ploeg op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Bakker.

Ook in de tweede helft duurde het even voordat er wederom een doelpunt viel. Na zestig minuten spelen was het wederom Bakker die de bal achter de keepster van Heerenveen wist te krijgen; 0-2. Lang leek het erop dat de wedstrijd met deze stand zou eindigen maar in de slotfase waren Van Lunteren en Kaagman, op aangegeven van Bakker, nog tweemaal trefzeker.

De Ajax Vrouwen behouden dankzij deze winst de koppositie in de Eredivisie Vrouwen. Op 18 december staat de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. De ploeg van Engelkes gaat dan op bezoek bij de vrouwen van PEC Zwolle.

Opstelling Ajax: Quaye, Van der Linden, Koster, Van Dongen, Hogewoning (78. Delleman), Zeeman (60. Van Lunteren), Kaagman, Middag, Van den Bighelaar, Bakker, De Ridder  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.