Ajax Vrouwen winnen jubileumduel

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 21 november 2015 09:13 – Bron: Ajaxinside.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond het jubileumduel gewonnen. Op de Toekomst speelde de ploeg van Ed Engelkes hun honderdste officiële wedstrijd tegen de vrouwen van PSV. Het doelpunt van Merel van Dongen op slag van rust was genoeg voor een zege.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kreeg verschillende kansen via onder andere Tessel Middag en Inessa Kaagman. Beide inzetten gingen echter over. Aan de andere kant van het veld werd PSV steeds gevaarlijker. Verschillende doelpogingen gingen over of voorlangs. De ploeg van Engelkes werd daarbij ook gered door een goed keepende Eli Sarasola die een inzet op de lat tikte en daarmee een doelpunt voorkwam. Op slag van rust kwam Ajax enigszins onverwacht op voorsprong. Een afstandsschot van Van Dongen werd door de doelvrouw van PSV terug het veld in geslagen, maar volgens de arbitrage was de bal over de achterlijn geweest; 1-0.

Direct na rust deed de thuisploeg haar best om de voorsprong te vergroten maar de doelpogingen bleven zonder het gewenste resultaat. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spel van Ajax slordiger. PSV kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd, maar ook dit leverde geen grote kansen meer op.

De Ajax Vrouwen winnen dus hun honderdste officiële wedstrijd en blijven daardoor koploper in de Eredivisie Vrouwen. De competitie ligt wegens een oefeninterland van de Oranjeleeuwinnen een week stil. Op 4 december hervat de ploeg van Engelkes de competitie weer met een uitduel tegen de vrouwen van sc Heerenveen.

Opstelling Ajax: Sarasola, Van der Most (68. Zeeman), Koster, Van Dongen, Hogewoning, Kaagman, Van Lunteren, Middag, Versteegt (46. Pieëte), Bakker, De Ridder (70. Van den Bighelaar)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.