Ajax Vrouwen winnen Noord-Hollandse derby

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 07 november 2015 21:57 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond de Noord-Hollandse derby gewonnen. Op de Toekomst werden de vrouwen van Telstar met 4-1 verslagen. Eshly Bakker en Mandy Versteegt waren beiden twee keer trefzeker.

Ajax begon slordig aan de wedstrijd en daar wist Telstar dankbaar gebruik van te maken. Na onnodig balverlies konden de gasten van dichtbij de 0-1 binnen schieten. De ploeg van Ed Engelkes wist zich na het tegendoelpunt snel te herpakken en dat resulteerde in een gelijkmaker. Op aangeven van Petra Hogewoning schoot Bakker in de lange hoek de 1-1 binnen. Op slag van rust was het wederom raak. Na een goede voorzet van Bakker kon Versteegt voor open goal de 2-1 scoren.

Direct na rust ging Ajax verder met jagen en dat resulteerde in een snel doelpunt. Na een mooie combinatie met Chantal de Ridder was het opnieuw Versteegt; 3-1. Engelkes: “We worden blij van zulke goals. Wekelijks zijn we bezig om de juiste patronen erin te slijpen en als die patronen dan leiden tot doelpunten zijn we daar uiteraard blij mee.” In de slotfase van de wedstrijd wist de thuisploeg de voorsprong nog verder uit te bouwen. Bakker schoot via een hard schot de 4-1 binnen en tekende daarmee voor haar tweede doelpunt van de avond.

Dankzij deze winst blijft Ajax koploper in de Eredivisie Vrouwen. Volgende week wacht het uitduel met landskampioen FC Twente.

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Most, Koster, Van Dongen, Hogewoning; Middag, Versteegt, Van Lunteren (72. Zeeman); Bakker, De Ridder (80. Van den Bighelaar), Kaagman.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.