Ajax wacht met aanstellen vervanger Jonk

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 januari 2016 12:46 – Bron: Ajax.nl

1385635023

Ajax werkt voorlopig op de huidige wijze door om het gat dat Wim Jonk heeft achtergelaten, op te vullen. Dat houdt in dat de coördinatoren van de boven-, midden-, en onderbouw samen met Dennis Bergkamp zijn takenpakket onder hun hoede houden. “Zoals het er nu naar uitziet is er voldoende deskundigheid in huis om het wegvallen van Wim en de overige collega’s intern op te kunnen vangen”, laat Saïd Ouaali namens de bovenbouw weten op de clubsite van de Amsterdammers.

De club wil niet dat de jeugdspelers last krijgen van de verandering op bestuurlijk gebied. “Iedereen is bereid om een stapje extra te doen en elkaar te helpen. We hebben met z’n allen een en hetzelfde doel: zorgen dat de spelers zich door kunnen ontwikkelen binnen de jeugdopleiding en ze zodoende klaarstomen voor het eerste elftal. De structuur blijft verder ongewijzigd. Afgesproken is dat we dezelfde koers blijven varen als voor de winterstop, al hebben we een en ander wel op accenten gewijzigd.”

Ajax laat verder weten dat het contract van jeugdtrainer Gery Vink met twee jaar is verlengd en dat men verder blij is dat George Ogagaru aan de slag gaat in de jeugdopleiding. “Hij was voor ons een logische keuze. Hij was direct beschikbaar voor het komende half jaar. Hij kent Ajax bijzonder goed. Natuurlijk als oud-speler van het eerste elftal maar recent liep hij nog een jaar stage bij Jong Ajax. Een ander pluspunt is dat George zowel als individueel- als teamtrainer inzetbaar is. Daarom is hij met ingang van vorige week toegevoegd aan de trainersstaf van de bovenbouw. Zijn komst betekent dat wij verder geen aanpassingen hebben hoeven doen aan het wiel van de bovenbouw en dat is bijzonder prettig.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.