Ajax walst over Roda JC heen en wint met 6-0

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 31 oktober 2015 21:45 – Bron: Ajaxinside

Na de zure bekernederlaag tegen Feyenoord (1-0) heeft Ajax zijn rug weten te rechten. De ploeg van Frank de Boer won zaterdagavond met klinkende cijfers van Roda JC: 6-0. De bezoekers uit Kerkrade hebben geen moment het gevoel gehad dat er wat te halen viel in Amsterdam. Al na 5 minuten keek Roda JC tegen een 2-0 achterstand aan, door toedoen van Viktor Fischer en Arek Milik. Een fris voetballend Ajax kon in de resterende 85 minuten nog viermaal juichen en blijft door de winst koploper van de Eredivisie.

1443302641

Ajax trad aan met een verrassende 3-4-3 opstelling. Frank de Boer had een basisplaats ingeruimd voor Thulani Serero, die de licht geblesseerde Riechedly Bazoer verving. Daarnaast was er de terugkeer van Arek Milik en Anwar El Ghazi. De aanvallende tactiek moet Roda verrast hebben, want binnen de kortste keren was het 2-0. Viktor Fischer maakte de eerste, uit een rebound na een corner. En even later gaf Fischer met een afgemeten voorzet de assist op Arek Milik, die de 2-0 binnenschoot.

Een droomstart dus voor de Amsterdammers. Na 14 minuten was er een grootse steunbetuiging van het Ajax-publiek voor de zieke Johan Cruijff. Kippenvelmomentje in de ArenA. Het spel ging gewoon door en Roda kreeg zijn eerste kans: middenvelder Faik schoot naast. Nog binnen het half uur breidde de thuisploeg de score uit met een perfect uitgevoerde counter. Fischer stoomde op, gaf de bal aan Milik. De spits wist vervolgens aanvoerder Klaassen te bereiken, die feilloos binnenschoot: 3-0.

Vlak voor rust kreeg Roda JC dé kans om een beetje terug te komen in de wedstrijd. Een voorzet kwam via Klaassen voor de voeten van Tomi Juric, die uithaalde, maar Jasper Cillessen op zijn weg vond. Zo kon de doelman van Ajax zich onderscheiden in een wedstrijd waarin hij weinig te doen had. Na rust wist Ajax druk te houden op de Limburgers en kreeg het kansen via Fischer en Veltman. Na een klein uur spelen viel goal nummer 4: Arek Milik legde af op Fischer, die met een mooie schuiver raak schoot.

Na de 4-0 vond Ajax het wel mooi geweest. Het tempo ging wat omlaag en De Boer gunde John Heitinga zijn rentree in de Eredivisie. De 31-jarige verdediger verving na een uur spelen Nemanja Gudelj. Een kwartier voor tijd was het opeens 5-0. Ajax kreeg een vrije trap op 30 meter van het doel en Arek Milik dacht: geef die bal maar aan mij. De spits legde aan en wist doelman Van Leer te verrassen: 5-0. In de slotfase zorgden de Ajacieden nog voor een toetje, met een briljante combinatie die leidde tot de 6-0 van Davy Klaassen.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman (70. Viergever), Riedewald; Gudelj (61. Heitinga), Serero, Sinkgraven, Klaassen; El Ghazi (77. Younes), Milik, Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.