Ajax heeft een bod van Valancia op Gregory van der Wiel afgewezen. Interim-technisch directeur Danny Blind vindt het bod zelfs lachwekkend: “Het bod dat zij hebben gedaan was voor ons te laag en we vinden het ook weinig respectvol voor Gregory. Zeker gezien zijn staat van dienst en de enorme potentie die hij heeft”. Ajax liet vorige week weten wel open te staan voor een transfer van de rechtervleugelverdediger. Het contract van Van der Wiel loopt af in 2013. “Het liefst beleven wij nog langer plezier aan hem”. Laat Blind weten.

Van der Wiel zelf hoopt Ajax volgende zomer te verlaten. “Ik word 24, dat is een goed moment om te gaan. Ik denk ook dat een vertrek goed is voor mijn ontwikkeling. Bij Oranje merk ik dat ik een hoger niveau aan kan. Ik zit al behoorlijk wat jaartjes bij Ajax. Het is mijn club, maar ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn carrière.” Een tussentijds vertrek zit er niet in: “Zeg nooit nooit, maar het lijkt mij het beste om van de zomer pas te vertrekken.”

Het is onduidelijk hoeveel Valencia op Van der Wiel heeft geboden. Ook Engelse topclubs Chelsea en Manchester City schijnen interesse in de 23-jarige back te hebben.  

Reageren op dit bericht