Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 augustus 2016 13:45 – Bron: Voetbal International

Ajax wil zich deze zomer nog graag versterken met een buitenspeler en zijn daarbij belandt bij Leon Bailey. De 19-jarige flankspeler komt momenteel uit voor RC Genk en wordt al lang gevolgd door scouts uit Amsterdam. Ajax zou zelfs al een bod hebben uitgebracht op Bailey van zo’n elf miljoen euro, maar Voetbal International meldt dat de Belgische club maar liefst twintig miljoen euro verlangt voor haar technicus.

Behalve de grove transfersom, wil Genk ook dit seizoen nog gebruik kunnen maken van de diensten van Bailey op huurbasis. “We beseffen dat dit een grote eis is”, vertelt algemeen directeur Patrick Janssens. “Maar wij zijn op dit moment ook geen vragende partij voor een transfer. Het is ook in het belang van Bailey zelf dat hij nog een jaar bij ons kan doorgroeien. Na dit seizoen is hij klaar voor een stap hogerop.”

“Wij erkennen dat Ajax een grotere club is dan Racing Genk. Maar wij menen dat als een speler met de kwaliteiten van Bailey vertrekt, hij meteen naar een grotere competitie moet dan de Eredivisie. Vandaar dat we een prijskaartje van twintig miljoen euro aan hem hangen, een prijs die enkel de échte topploegen kunnen neertellen.” Genk staat in haar volle recht, gezien het contract van de 19-jarige Jamaicaan nog doorloopt tot medio 2020.