Ajax wil Tagliafico terughalen naar Amsterdam

Ajax heeft serieuze plannen om Nicolas Tagliafico (30) terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken, heeft gesprekken gevoerd met het management van de Argentijnse linksback, die momenteel bij Olympique Lyon speelt. De voormalige Ajacied staat open voor een terugkeer naar Amsterdam. De reden voor deze interesse is het feit dat Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal nog niet hebben kunnen schitteren op de linksbackpositie.

Tagliafico, die ooit voor vier miljoen euro door Ajax werd overgekomen van Independiente in januari 2018, groeide in 4,5 seizoenen uit tot een publiekslieveling bij Ajax. Met 169 wedstrijden, 16 doelpunten, 23 assists, drie landskampioenschappen en twee KNVB-bekers heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. Zijn hoogtepunt was de halve finale van de Champions League in 2019. In de zomer van 2022 verkaste hij naar Olympique Lyon voor ruim vier miljoen euro en nu kan hij dus alweer terugkeren.

Daar staat hij zeker niet onwelwillend tegenover. De liefde van Tagliafico voor Ajax en Amsterdam blijkt uit zijn Instagram-account, waar hij zomerse foto’s en video’s deelt van zijn tijd in de stad. Hij plaatste zelfs de iconische drie Andreaskruizen van Amsterdam bij zijn posts. Mislintat is nu in onderhandeling met Lyon over de transfersom en ze zouden al dichtbij een overeenkomst zijn.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.