UPDATE: Ajax bevestigt komst van Van der Gaag

Na de promotie van Michael Reiziger naar Ajax 1 (nieuwe assistent van Ten Hag) is Jong Ajax op zoek naar een nieuwe trainer. Die lijkt nu gevonden te zijn. Mitchell van der Gaag geldt als grootste kandidaat om aan het werk te gaan bij het hoogste jeugdteam van de landskampioen.

De Amsterdammers voeren gesprekken met de 47-jarige coach, meldt De Telegraaf. De top van de club ziet in Van der Gaag de ideale opvolger van Reiziger. De voormalige speler van PSV, NEC, Sparta, Motherwell, FC Utrecht en Marítimo moet samen met Winston Bogarde, die aanblijft als assistent, de brug vormen tussen de jeugd en het eerste team van de Amsterdamse club.

Met Van der Gaag wil Ajax een ervaren trainer voor de groep zetten. De geboren Zutphenaar is sinds 2006 trainer en die tijd had hij Marítimo (beloften en eerste elftal), Belenenses, Ermis Aradippou, FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda onder zijn hoede. Van der Gaag zou bij Ajax een tweejarige verbintenis kunnen ondertekenen.

UPDATE:
Mitchell van der Gaag is definitief aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. Daarmee volgt hij Michael Reiziger op bij het beloftenelftal. “Ik ben uiteraard erg blij met mijn aanstelling. Werken met de grootste talenten van het land is een fantastische uitdaging. Ajax is een absolute topclub, de prestaties van afgelopen jaar hebben dat alleen maar versterkt. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan, om samen met de spelers een brug te slaan naar het eerste elftal en natuurlijk mooie prestaties neer te zetten in de Keuken Kampioen Divisie”, zegt hij op de clubsite van Ajax.

Ook Marc Overmars is blij met de komst van Van der Gaag. “Met Mitchell hebben wij een trainer gevonden die goed sturing kan geven aan ons beloftenelftal. De laatste 3 jaar heeft hij als trainer in de Eredivisie aan het roer gestaan. Daarnaast heeft hij als trainer ervaring in de Eerste Divisie en in een buitenlandse competitie. Bij ons beloftenelftal is de overgang van spelers van de bovenbouw naar Jong Ajax van belang. Van daaruit moet de gang naar de A-selectie op een goede manier verlopen. In dat proces gaat Mitchell een belangrijke rol spelen, zoals wij dat verwachten van de trainer van Jong Ajax. Daarin zien wij hem als de juiste persoon.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Pre-order het nieuwe Ajax Uitshirt 2019-2020 hier.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.