Ajax wil zich in de winter laten zien op de transfermarkt

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 19 december 2016 20:31 – Bron: Voetbal International

1474450856

Als het aan coach Peter Bosz ligt gaat Ajax zich in januari roeren op de transfermarkt. Doel hiervan is om de selectie meer in balans te brengen. Momenteel zijn er teveel spelers voor een bepaalde positie en dit moet volgens de keuzeheer beter. Zo ziet hij graag een linksback en een buitenspeler richting Amsterdam komen. Daar tegenover staat het vertrek van Riechedly Bazoer naar VfL Wolfsburg en ook voor Nemanja Gudelj staat de weg naar de uitgang volledig open.

Afgelopen zomer mengden de Amsterdammers zich ook al op de markt. Zo werd Hakim Ziyech last minute met veel bombarie alsnog richting de hoofdstad gehaald, terwijl er eerder werd aangegeven de Drontenaar absoluut niet te halen. Zijn aanwezigheid zorgde voor meer aanvoer richting de spits vanaf het middenveld, maar juist vanaf de vleugels wilde het niet meer lukken.

“Voor de positie van linksback had ik aanvankelijk alleen Mitchell Dijks. Met Daley Sinkgraven hebben we gelukkig een extra optie gecreëerd. En dan hadden we nog een overvloed aan middenvelders, maar behalve één linksback ook maar één linksvoor. Dat hopen we in januari recht te zetten,” laat Bosz weten in gesprek met Voetbal International.

Naast de aankopen zullen er ook spelers minder goed nieuws te horen krijgen van Bosz. “De selectie is te groot, we zullen wat in moeten krimpen,” vindt de oefenmeester. “Ik moet nu elke wedstrijd veel spelers teleurstellen. Perspectief wil ik kunnen bieden, voor wie het ook is.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.