Geschreven door Wesley Theunissen – Uitgave: 25 augustus 2008 22:03 – Bron: Sportweek

Kenneth Perez heeft de arbitragezaak, die hij zelf had aangespannen, zojuist verloren. Volgens de voorzitter van de commissie is Ajax binnen de grenzen van het betamelijke gebleven en heeft Ajax daardoor in het gelijk gesteld. Perez is namelijk naar het tweede elftal teruggezet en dat is ook betaald voetbal, waardoor Ajax in het gelijk is gesteld.

De 33-jarige Deen spande een tijdje geleden de arbitragezaak aan, omdat hij naar zijn mening niet teruggeplaatst kon worden naar Jong Ajax. Perez kon het gedrag van Ajax niet begrijpen en zijn zaakwaarnemer noemde het zelfs respectloos gedrag.

“Dit doet pijn, moreel vond ik mezelf in het recht staan, maar de juridische kant heeft de doorslag gegeven”, zegt hij tegen Sportweek. “Ik had er geen rekening mee gehouden. Ze zijn tot de grens gegaan van goed werkgeverschap, en ik vind dat ze er overheen zijn gegaan.”

“Als een man moet ik dat accepteren. Ik voel me te veel voetballer. Maar hieruit blijkt dat een werkgever alles kan doen met een voetballer, ongeacht de staat van dienst. Ik ben geen werkweigeraar, dus ik zal me gewoon bij het tweede elftal melden.”

“Maar misschien kan er nog een oplossing komen voor 31 augustus, want ik zie mezelf niet het hele seizoen trainen bij het tweede. Het zal sowieso moeilijk worden. Ik word vrijdag 34 jaar, wie zit er nog op een speler van die leeftijd te wachten”, vraagt de Deen zich hardop af. “Ik heb van een heleboel mensen binnen en buiten Ajax veel steun gehad, helaas heeft het niet mogen baten.”  

Reageren op dit bericht