Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 mei 2010 22:08 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft donderdagavond de KNVB Beker 2009/2010 weten te winnen. In de return van de bekerfinale tegen Feyenoord won de ploeg van Martin Jol met 1-4. De eerste wedstrijd van de finale won Ajax in de Amsterdam ArenA al met 2-0. Het is voor de Amsterdammers de eerste bekerwinst sinds drie jaar. In 2007 werd AZ toen na strafschoppen verslagen. De huldiging zal plaatsvinden in de Amsterdam ArenA. Omstreeks 22:30 staat dit festijn gepland. AT5 doet live verslag van de huldiging.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd, maar gevaar stichtte de ploeg van Mario Been allerminst. Aan de andere kant werd een slippertje van Danny Landzaat met beide handen aangepakt door Luis Suárez. De Uruguayaan schoot de bal van ongeveer 25 meter hard tegen de touwen, 0-1. De Rotterdammers kwamen daarmee voor de onmogelijke opgave om vier keer te scoren. Jon Dahl Tomasson kreeg de enige echte grote kans, maar hij gleed uit toen hij wilde schieten. Aan de andere kant was Ajax nog twee keer dichtbij een treffer. Urby Emanuelson kopte een voorzet wonderbaarlijk op de paal en in de rebound haalde Stefan de Vrij de bal van de lijn.

In de tweede helft probeerde Feyenoord aan te zetten voor de gelijkmaker, maar de wedstrijd ging gelijk op. Na bijna een uur spelen dacht de thuisploeg dan eindelijk de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar Karim El Ahmadi werd afgevlagd voor buitenspel. Vijf minuten later werd de finale definitief beslist. Siem de Jong werd vrij voor de keeper gezet door Demy de Zeeuw en rondde koelbloedig af, 0-2. Feyenoord wist nog wel de aansluitingstreffer te maken. Een mooi genomen vrije trap op de lat van invaller De Guzman werd in de rebound door Tomasson afgemaakt.

Lang kon het thuispubliek echter niet hopen op een gelijkmaker, want De Jong verdubbelde zijn doelpuntenproductie een kwartier voor tijd, 1-3. Acht minuten voor tijd werd Suárez alleen voor de goal gezet door De Jong en ook hij maakte zijn tweede treffer van de middag waarmee Feyenoord volledig kansloos werd gelaten op een mooie zonnige donderdagavond.  

Reageren op dit bericht