Ajaxinside.nl

Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed begonnen. De ploeg van Erik ten Hag speelde haar eerste oefenduel op het trainingskamp in De Lutte tegen Quick ’20 en was met maar liefst 2-11 te sterk. Vaclav Cerny (3x), Klaas-Jan Huntelaar (2x), Victor Jensen (2x), Noa Lang, Brian Brobbey en Dani de Wit maakten de Amsterdamse treffers en Quick ’20 maakte ook nog een eigen doelpunt.

Al snel werd duidelijk dat Ajax een hoge score kon gaan neerzetten doordat Huntelaar na zes minuten spelen al twee doelpunten had weten te maken. Tim Zwienenberg bracht de spanning even terug door met een harde knal de 1-2 op het scorebord te zetten, maar dankzij een eigen doelpunt van Quick en een loepzuivere hattrick van Cerny liep Ajax in twintig minuten spelen uit naar een 1-6 voorsprong. Jip Kemna maakte de achterstand iets dragelijker door 2-6 te maken met een strafschop a la Panenka, maar Lang maakte nog voor rust de 2-7.

In de tweede helft kwam er een volledig nieuw elftal van Ajax binnen de lijnen en ook deze spelers lieten zich van hun beste kant zien. Na ruim een uur spelen maakte Jensen op aangeven van Johnsen de 2-8 en vijf minuten later schoot De Wit vanaf elf meter onberispelijk raak. Het was Jensen die wederom op aangeven van Johnsen Ajax naar de dubbele cijfers wist te koppen en spits Brobbey bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-11.

Opstelling eerste helft:
Kotarski, Dest, Magallán, Pierie, Martínez, Ekkelenkamp, Cerny, Gravenberch, Huntelaar, Lang, Labyad.

Opstelling tweede helft:
Van Leer, J.Timber, Schuurs, Botman, Kemper, Q.Timber, Kühn, Jensen, Brobbey, De Wit, Johnsen.