Ajax wint eerste oefenduel van 2020 tegen Eupen

Ajax heeft haar eerste oefenduel van het jaar 2020 winnend afgesloten. De Amsterdammers waren met 2-0 te sterk voor KAS Eupen tijdens een oefenwedstrijd op het trainingskamp in Qatar. De doelpunten werden gemaakt door Siem de Jong, die tevens aanvoerder was, en door Lassina Traoré.

Erik ten Hag begon met een jeugdig elftal waarin onder meer Naci Ünüvar en Juan Castillo in de basis startten. Ajax was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en liet voor rust al een aantal grote kansen liggen via onder meer Ünüvar en Traoré, maar op aangeven van Carel Eiting opende De Jong alsnog de score na twintig minuten spelen.

Een klein kwartier later was het opnieuw raak en was het wederom Eiting die de assist gaf. Ditmaal werd zijn corner ingekopt door Traoré en daarmee ging Ajax met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft wisten beide ploegen ondanks een aantal wissels niet meer tot scoren te komen.

Opstelling Ajax:
Varela; J. Timber (76. Schuurs), Schuurs (61. Pierie), Alvarez, Familia Castillo; Marin, Eiting, De Jong; Lang, Traoré (46. Danilo), Ünüvar (66. Taylor).

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.