Hakim Ziyech

Ajax wint eerste oefenwedstrijd van 2018

Ajax heeft haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe kalenderjaar gewonnen. De Amsterdammers waren met maar liefst 5-1 te sterk voor het Deense Lyngby en sluiten zo het trainingskamp in Portugal goed af. Hakim Ziyech en Donny van de Beek waren beiden met twee treffers belangrijk voor het elftal. Klaas Jan Huntelaar maakte de andere goal.

Erik ten Hag speelde met zijn beoogde basiselftal voor de Klassieker van volgende week tegen Feyenoord. Dit kende weinig verrassingen, behalve dat nieuwkomer Nicolás Tagliafico direct de voorkeur lijkt te krijgen boven Max Wöber op de linksback positie. Ajax was heer en meester tegen de nummer 12 uit de Deense competitie en schoot uit de startblokken. Binnen een kwartier stond er 2-0 op het scorebord, mede dankzij een prachtig afstandsschot van Hakim Ziyech.

Lyngby kwam terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van George, maar de 3-1 viel nog vijf minuten voor rust. Frenkie de Jong gaf een mooie steekpass op David Neres die op zijn beurt Huntelaar bediende. De spits kon in een leeg goal intikken. Na ruim een uur spelen maakte Ziyech zijn tweede treffer van de middag. Dit keer was Justin Kluivert de man van de voorbereiding die Ziyech de goal gunde. Van de Beek, die eerder al voor de 2-0 zorgde, bepaalde met een afstandsschot de eindstand op 5-1.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Schöne (74. Wöber), Ziyech, Van de Beek; Neres, Huntelaar (63. Cassierra) en Kluivert (63. Johnsen)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.