Ajax heeft zaterdag haar eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het vrienschappelijke duel tegen SDC Putten, wonnen de Amsterdammers met 1-4. Ajax kwam op een 0-1 voorsprong door een schitterende goal van debutant Dejan Meleg in de 17e minuut. Vanuit een hoekschop schoot hij de bal raak in de kruising.

De thuisclub werd niet volledig van het veld gespeeld. In de 28ste minuut passeerde Daniel van Schoor, Ajax-keeper Jasper Cillessen. Vier minuten na het Puttense doelpunt, konden de meegereisde Ajax-supporters weer juichen. Op aangeven van Tobias Sana tikte Davy Klaassen de bal makkelijk binnen.
Op slag van rust tekende Nicolai Boilesen voor de 1-3.

De tweede helft van de wedstrijd was totaal niet in verhouding met wat eerder werd laten zien. Een compleet nieuw elftal, onder andere met debutant Riechedly Bazoer, betrad het veld. Ajax wist totaal geen kansen te benutten. Toch was het in de 76ste minuut weer tijd voor feest. Jody Lukoki zette Ajax op een 1-4 voorsprong.

Opstelling Ajax eerste helft: Cillessen; Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen; Poulsen, Klaassen, Serero;
Meleg, Sana, Boerrigter

Opstelling Ajax tweede helft: Van der Hart; Tete, Sporkslede, Nieuwpoort, Koppers; Boccara, Bazoer, De Kamps; Lukoki, Van Kessel, De Sa