Ajax wint eerste wedstrijd van het seizoen

Ajax heeft zaterdag haar eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het vrienschappelijke duel tegen SDC Putten, wonnen de Amsterdammers met 1-4. Ajax kwam op een 0-1 voorsprong door een schitterende goal van debutant Dejan Meleg in de 17e minuut. Vanuit een hoekschop schoot hij de bal raak in de kruising.

De thuisclub werd niet volledig van het veld gespeeld. In de 28ste minuut passeerde Daniel van Schoor, Ajax-keeper Jasper Cillessen. Vier minuten na het Puttense doelpunt, konden de meegereisde Ajax-supporters weer juichen. Op aangeven van Tobias Sana tikte Davy Klaassen de bal makkelijk binnen.
Op slag van rust tekende Nicolai Boilesen voor de 1-3.

De tweede helft van de wedstrijd was totaal niet in verhouding met wat eerder werd laten zien. Een compleet nieuw elftal, onder andere met debutant Riechedly Bazoer, betrad het veld. Ajax wist totaal geen kansen te benutten. Toch was het in de 76ste minuut weer tijd voor feest. Jody Lukoki zette Ajax op een 1-4 voorsprong.

Opstelling Ajax eerste helft: Cillessen; Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen; Poulsen, Klaassen, Serero;
Meleg, Sana, Boerrigter

Opstelling Ajax tweede helft: Van der Hart; Tete, Sporkslede, Nieuwpoort, Koppers; Boccara, Bazoer, De Kamps; Lukoki, Van Kessel, De Sa  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.