Ajax wint eindelijk weer van Utrecht en bekert door

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 26 september 2012 22:53 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft woensdagavond de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. De Amsterdammers waren tegen FC Utrecht met 3-0 te sterk. Dankzij twee vroege goals van Tobias Sana en Ryan Babel was de wedstrijd al voor rust beslist. Christian Eriksen tekende na rust voor de 3-0. Het bekerduel werd na een uur spelen zeker tien minuten stilgelegd omdat Utrecht-supporters spullen op het veld gooide.

Ajax wist al twee seizoenen lang niet meer van de Domstedelingen te winnen en daarom was de ploeg van Frank de Boer uit op revanche. Deze strijd werd ingeleid door Sana, die vanaf randje zestien de bal knap langs sluitpost Robbin Ruiter schoot. Niet veel later was er opnieuw een hoofdrol voor Sana. De behendige Zweed zette met een steekpass Babel vrij voor de goal die zodoende rustig kon afronden: 0-2.

Voor en na rust waren er mogelijkheden voor FC Utrecht om terug te komen in de wedstrijd. Jasper Cillessen, die ook dit seizoen bij alle bekerwedstrijden onder de lat zal staan, moest een aantal keren met succes in actie komen. In de zestigste minuut gooide Eriksen de wedstrijd op slot. De middenvelder, die de laatste weken fel bekritiseerd werd, schoot de bal vanuit de korte hoek loeihard in het doel.

Verdere hoogtepunten kende de wedstrijd niet. Alleen moest arbiter Bas Nijhuis na een uur spelen de wedstrijd stil leggen wegens baldadigheid vanuit het Utrecht-publiek. Naast enkele spreekkoren werden de Ajacieden ook bekogeld met spullen die niet op het veld thuishoren. De spelers verlieten voor zeker tien minuten het veld in De Galgenwaard.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen, Eriksen; Sana, Babel, Boerrigter.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Van der Hoorn, Wuytens, Bulthuis; Asare, Duplan, Sarota; Oar, Kali, Van der Gun  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.