Ajax wint en verliest van Griekse opponenten

Ajax heeft maandag een tweetal vriendschappelijke duels afgewerkt ter afsluiting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat komende zaterdag begint met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De Amsterdammers speelden ’s avonds tegen Panathinaikos met de beoogde basiself en ging daarin met 1-2 onderuit. Eerder op de dag kwamen de overige spelers in actie tegen OFI Kreta en dat duel werd met 6-2 gewonnen.

Tegen OFI Kreta stonden onder meer Klaas Jan Huntelaar, Lisandro Magallan en Lasse Schöne in de basis. Huntelaar opende al vroeg in de wedstrijd de score met een leep stiftje, maar al snel maakte Semedo de gelijkmaker. Dankzij een doelpunt van Dani de Wit ging Ajax met een 2-1 voorsprong rusten. Kort na rust werd het nog 2-2, maar daarna liep Ajax snel uit naar een 4-2 voorsprong dankzij goals van Pieri en wederom Huntelaar. In de slotfase maakte ook De Wit zijn tweede doelpunt van de middag waarna Schöne met een heerlijke vrije trap de eindstand op 6-2 bepaalde.

Om 19:00 uur traden de andere spelers aan tegen Panathinaikos. Ajax had veel moeite met de Griekse opponent die uitstekend weerstand bood. De bezoekers kwamen na tien minuten spelen ook op voorsprong dankzij een treffer van Federico Macheda. Ajax speelde slordig, leed veel balverlies, maar kwam wel terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Donny van de Beek na uitstekend voorbereidend werk van Sergino Dest. Direct na rust sloeg Macheda echter opnieuw toe en maakte de 1-2. Ajax ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, waren dreigend via onder meer schoten van Van de Beek en invaller Gravenberch, maar een nederlaag kon niet meer voorkomen worden.

Opstelling Ajax tegen OFI Kreta:
Kotarski; J. Timber (31. Q. Timber), Magallan, Botman, Pierie; Schöne (82. Danilo), Ekkelenkamp (41. De Jong, 62. Taylor), De Wit; Labyad, Huntelaar en Lang

Opstelling Ajax tegen Panathinaikos:
Varela; Veltman, Schuurs, Blind (84. Taylor), Dest; Van de Beek (87. Jensen), Marin (71. Gravenberch), Eiting (56. Martínez); Tadic, Dolberg (84. Danilo) en Promes (84. Traoré).

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.