Ajax wint Europees duel met rood randje

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 15 september 2016 23:09 – Bron: Ajaxinside.nl

1473974676

Ajax is het Europees avontuur gestart met een overwinning. In een warm Athene werd Panathinaikos na een vroege achterstand met 1-2 verslagen. Doelpunten aan Ajax zijde werden gemaakt door Bertrand Traoré, die zijn eerste voor de club maakte en Jaïro Riedewald. Het duel werd gekenmerkt door drie rode kaarten. Twee voor de thuisploeg en één voor aanwinst Hakim Ziyech.

De eerste helft begon dramatisch voor Ajax, want na vijf minuten lag de bal al in het netje. Een voorzet werd slecht verwerkt door Andre Onana en belandde via een Griekse speler bij oud PSV-spits Marcus Berg. De Zweed wist vervolgens wel raad met het buitenkansje. Ajax leek door de vroege achterstand volledig de weg kwijt. Panathinaikos bleef hoog druk zetten en de Ajacieden konden hier niet mee omgaan en het had geluk dat het maar bij 1-0 bleef. Naarmate de tweede helft vorderde liet de thuisploeg het gas een beetje los en liet de bal aan Ajax. De eerste de beste kans leverde direct de gelijkmaker op. Een opgezette aanval kwam met wat geluk voor de voeten van Bertrand Traoré en de spits schoot hard raak in de korte hoek: 1-1. Kort na het doelpunt kreeg Davinson Sánchez de uitgelezen kans op een doelpunt. Een mislukt schot van Younes kon worden binnengeschoten door de verdediger, maar doelman Steele hield zijn ploeg op de been.

Ook na rust was het Ajax dat aan de bal mocht zijn van de Grieken. Aanvankelijk leek het alsof de Amsterdamse formatie niet wist wat het ermee aan moest. Evenals in de eerste helft had Ajax maar één kans nodig om een doelpunt te maken. Mitchell Dijks werd onderuit getrokken binnen de zestien meter: penalty! Davy Klaassen, die dit seizoen nog geen penalty miste, ging achter de bal staan. Waar de aanvoerder Steele op zijn weg vond, was het Jaïro Riedewald die de voorsprong op het bord zette. Ajax leek bevrijd en na de rode kaart van Ivanov hadden de bezoekers uit moeten lopen. Hakim Ziyech, die zijn Europees debuut voor Ajax maakte, pakte echter ook onnodig zijn tweede gele kaart. Panathinaikos rood weer bloed, maar na ook een rode kaart van Wakaso konden ze niks meer uitrichten. Ajax had nog kansen op de 1-3, maar met name Dolberg ging er erg slordig mee om.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.