Ajax is in het seizoen 2012-2013 het sportiefste team gebleken in de vaderlandse Eredivisie. Vandaag werd bekend dat de kampioen het seizoen heeft afgesloten als lijstaanvoerder van het Fair Play klassement. Daarmee heeft Ajax een bedrag van 10.000 euro gewonnen, die de club moet gaan besteden aan een maatschappelijk project. Frank de Boer is trots op de titel: ”We vinden het belangrijk dat spelers zich gedragen, respect tonen voor de tegenstander en voor de arbitrage. Uit deze prijs blijkt dat we ook op dat vlak goed bezig zijn.”

In het klassement eindigde Ajax voor MVV. Vitesse, PEC Zwolle en FC Den Bosch completeren de top 5. Belangrijk bij het winnen van de prijs is het feit dat Ajax van alle Eredivisie clubs de minste rode en gele kaarten heeft gekregen. Concurrenten om de titel, PSV en Feyenoord, eindigden als 17e en 23e van de 34 clubs. ADO Den Haag was het minst sportief van alle Nederlandse teams en eindigde als laatste in het klassement.

Op de Europese Fair Play-rangschikking eindigde Nederland vierde, net niet genoeg voor een extra Europa League-ticket. De top 3 krijgt zo’n ticket. Zweden, Noorwegen en Finland bleven ons land voor wat betreft sportiviteit.
 

Reageren op dit bericht