Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 september 2008 22:54 – Bron: Ajaxinside.nl

Nadat afgelopen zondag de eerste winst in de competitie werd geboekt, won Ajax vanavond gemakkelijk in de UEFA Cup. FK Borac werd met 1-4 verslagen. Luis Suárez was de grote man bij de Amsterdammers. Met mooie acties en een prachtig doelpunt liet de Uruguayaan zien waarom hij in de basis hoort te staan, nadat hij afgelopen zondag op de bank begon.

Ajax domineerde de eerste helft. Na ruim tien minuten spelen wist Miralem Sulejmani het net te vinden, op aangeven van Suárez. Met goed combinatiespel werden er meerdere kansen gecreëerd, maar onder andere Klaas Jan Huntelaar en Jeffrey Sarpong vergaten te scoren. Toch werd het nog 2-0 voor rust. Op aangeven van Sulejmani wist ditmaal Suárez te scoren. Met een prachtig lobje verschalkte hij de doelman en bracht de aanvaller Ajax in een comfortabele positie.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft was Borac de betere ploeg. Dit leidde ook tot de aansluitingstreffer van Milovanovic, maar tot meer was de thuisploeg niet in staat. Ajax herpakte zich en via twee doelpunten van Klaas Jan Huntelaar, waaronder een wonderschoon afstandsschot, wonnen de Amsterdammers met 1-4 in Servië van FK Borac.

Opstelling:
Stekelenburg; Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen, Emanuelson; Sno (46. Lindgren), Sarpong (75. De Jong), Vertonghen; Suárez, Huntelaar en Sulejmani (79. Leonardo).
Bank: Vermeer, Silva, Lindgren, Cvitanich, De Jong, Leonardo en Schilder.  

Reageren op dit bericht