Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 oktober 2009 20:41 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft de competitie positief hervat. Na twee weken van interlandvoetbal won de ploeg van Martin Jol zaterdagavond met 4-0 van Willem II. Marko Pantelic pikte zijn treffer mee namens de Amsterdammers. Daarnaast maakte Gabri, na acht maanden blessureleed, zijn rentree in het eerste elftal. Hij verving na ruim een uur spelen Eyong Enoh. Naast Pantelic waren ook Enoh, invaller Miralem Sulejmani en topscorer van de Eredivisie, Luis Suárez trefzeker.

Ajax speelde een sterke eerste helft. Er werden vele kansen gecreëerd, maar onder andere Luis Suárez, Toby Alderweireld en Dennis Rommedahl wisten deze niet te benutten. Aan de andere kant kregen Veloso en Demouge goede mogelijkheden, maar ook daar bleef de treffer uit. Lang leek het op een ´Sparta-scenario´ uit te lopen, waarin Ajax ook de vele kansen om zeep hielp, maar vlak voor rust brak Eyong Enoh de ban door de 1-0 in te schieten.

Waar Willem II in de eerste helft af en toe voor gevaar zorgde, had Ajax in de tweede helft de wedstrijd volledig onder controle. De thuisploeg bleef vele kansen creëren en het was invaller Sulejmani die voor de 2-0 aantekende. Veloso kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en twee mintuten later zorgde Pantelic met een goed geplaatst schot voor de 3-0. Uiteindelijk zorgde Suárez voor het slotkakkoord door de 4-0 te maken.

Donderdag neemt Ajax het in Amsterdam op tegen Dinamo Zagreb, waarna volgend weekend AZ de tegenstander is van de Amsterdammers.  

Reageren op dit bericht